Produktu saraksts pēc zīmola Smokey Olive Wood

Zīmols, kas ražo koksnes šķeldu un dūmu putekļus. Viss sākās Andalūzijā, kur atvaļinājuma laikā dibinātāji iepazina gaļas, zivju un dārzeņu garšu, kas pagatavota uz grila ar olīvu malku. Pēc atgriešanās mājās viņi vēlējās vēlreiz piedzīvot šo labo laiku, bet diemžēl izrādījās, ka olīvu malka ir grūti pieejama. Tāpēc viņi atveda malku tieši no Spānijas un nolēma dalīties lieliskajā garšā ar citiem grila entuziastiem. Olīvu koksnei piemīt raksturīga dūmu garša, kas Vidusjūras reģionā ir ļoti iecienīta jau tūkstošiem gadu. Spānijā zīmols ir atradis arī citus dārgakmeņus: apelsīnu koksni, ko tradicionāli izmanto Valensijā, lai pagatavotu paelju, mandeļu koksni un kebračo.

Ekoloģiski pasākumi

Olīvu plantācijās katru gadu tiek nocirsta daļa koku. Tas ir tāpēc, ka olīvas lielākoties novāc ar mašīnu. Šajās mašīnās izmanto mehānisku roku, ar kuru olīvas tiek satricinātas no zariem. Ja roka vairs nespēj aptīt stumbru vai arī stumbra biezuma dēļ koks netiek pietiekami sakratīts, koku kopā ar saknēm izcērt un tā vietā iesēj jaunu. Smokey Olive Wood šādi iegūto sakņu koksni izmanto šķeldas un kūpināšanas putekļu ražošanai, kas nozīmē, ka šim nolūkam kokus speciāli necērt. Tā kā zīmols koksnes iegūšanai izmanto koku saknes, nav nepieciešams noņemt mizu, tādējādi samazinot atkritumu daudzumu. Griežot koksnes gabalus, rodas zāģu skaidas, ko izmanto kūpināšanas putekļu ražošanai.

Koksnes žāvēšanas process sākotnēji notiek saulē, bet pēc tam - īpašā krāsnī, ko darbina saules baterijas. Šīs krāsnis parasti darbina ar šķeldu, gāzi vai elektrību. Smokey Olive Wood izmanto tikai minimālu enerģijas daudzumu, lai darbinātu sūkni, kas cirkulē siltumu no saules paneļiem. Tādējādi šī zīmola produkti ir videi draudzīgāki nekā identiski citu zīmolu produkti. Ražotni ieskauj olīvkoku dārzi, kas ievērojami samazina transporta radītās emisijas. Zīmols piedāvā dažāda izmēra šķeldas, kas piemērotas dažādām iekārtām un pielietojumiem, kā arī dažādus iepakojuma apjomus, kas piemēroti dažādiem lietotāju pieredzes līmeņiem.

Vidusjūras garšas

Daudzos Malagas pludmales restorānos ir laivas, kas piepildītas ar smiltīm un degošām olīvkoku saknēm. Šīs laivas kalpo kā grila vietas un tiek izmantotas “espetos de sardinas” (sardīņu cepšanai uz grila). Olīvkoka maigā dūmu smarža labi sader ne tikai ar zivīm, bet arī ar vistas gaļu, cūkgaļu, dārzeņiem un pat augļiem. Pieprasījums pēc citiem eksotiskiem dūmu veidiem ir virzīja zīmolu uz ozolkoka, apelsīnu, citronu un mandeļu koksni, kā arī valriekstu koksni. No ozolkoka tiek iegūti Iberijas cūkas ozoli, kas piešķir gaļai tās slaveno un raksturīgo garšu. Daudzos labos restorānos izmanto ozolkoka malku, jo tā ir cieta un ilgi deg. Koksnes dūmi piešķir grilētiem un kūpinātiem ēdieniem izsmalcinātu, zemniecisku garšu.

Daudzi mandeļkoki Spānijā tiek izcirsti un aizstāti ar citiem augiem, un to koksni pēc tam izmanto ēdināšanas nozarē. Koksnes dūmiem piemīt intensīvs aromāts, kas labi sader ar liellopu gaļu, medījumu vai zivīm, piemēram, makrelēm. Apelsīnkoka koksni, kas tradicionāli tiek izmantota Valensijā, izmanto paeljas pagatavošanai. Koki tiek regulāri apgriezti, lai stimulētu augšanu, un koksne tiek savākti un izmantoti, tādējādi nodrošinot ekoloģisku atkritumu apstrādi. Šīs koksnes dūmi ēdieniem piešķir maigu, augļu un dūmu garšu, kas labi sader ar zivīm, cūkgaļu un vistas gaļu.

Aktīvie filtri